Over ons | Ontstaan, geschiedenis en onze kernwaarden (2024)

Over Lekkerkerker

Lekkerkerker Dairy & Food Equipment, voorheen actief onder de naam Machinehandel Lekkerkerker, is een familiebedrijf dat sinds de oprichting in 1996 gespecialiseerd is in zuivelverwerkings- en verpakkingsmachines. Zowel tweedehands gereviseerde machines als nieuwe lijnen worden in onze werkplaats van ruim 5.000 m² gefabriceerd. Onze kernwaarden zijn flexibiliteit, innovatie en klantgerichtheid. Een duurzame aanpak is voor ons bedrijf belangrijk. Dit doen we in de basis door een bijdrage te leveren aan de circulaire economie door de levenscyclus van zuivelmachines te verlengen. Daarnaast kijken we kritisch naar de middelen die we gebruiken, stimuleren we recycling en reductie van afvalstoffen. Onze energie is van hernieuwbare bronnen en ons gasverbruik wordt qua CO₂ gecompenseerd.

Over ons | Ontstaan, geschiedenis en onze kernwaarden (1)
Over ons | Ontstaan, geschiedenis en onze kernwaarden (2)

Hoe het ooit begon – van zuivelproducent naar machinefabriek

De oprichter van Lekkerkerker Dairy & Food Equipment, Kees Lekkerkerker, begon in de jaren zeventig met kaasmaken op de boerderij, nadat hijzelf al jaren had gewerkt in een melkfabriek. In de jaren 80 begon hij ook andere zuivelproducten te produceren. Door de gerealiseerde groei, was er behoefte aan capaciteitsuitbreiding van machines. In een kleine werkplaats naast de fabriek startte Kees met het reviseren van opgekochte machines voor zijn eigen fabriek. Nadat de fabriek gereed was, bleek er vraag te zijn in de markt naar zijn gereviseerde zuivelmachines. Kees is hier toen mee doorgegaan. In 1996 werd de handel en revisie in machines te groot en is de activiteit verhuisd van Benschop naar Lopik. Vanaf dat moment is officieel Machinehandel Lekkerkerker opgericht.

Wij hebben dagelijks nieuwe machines

Lekkerkerker heeft 2.000 machines in opslag

Bij ons al kwaliteit sinds 1996

Lekkerkerker Groep, samen sterk in zuivel

2016 – een bijzonder jaar voor de machinehandel

In 2016 bestond ons bedrijf 20 jaar. Een mooie mijlpaal en een moment om goed te kijken waar we stonden. We groeiden de afgelopen jaren naar een bedrijf waar inmiddels meer dan 60 mensen werken, waar we projecten doen in meer dan 80 landen over de hele wereld en 8.000 m² opslagruimte hebben met meer dan 2.000 machines op voorraad. Mede door de sterke internationale groei hebben we ervoor gekozen om het jubileumjaar 2016 te benutten om de bedrijfsnaam te veranderen in Lekkerkerker Dairy & Food Equipment. Deze naamswijziging en een aanpassing in het logo past beter bij de koers die het bedrijf voert. Lekkerkerker Dairy & Food Equipment maakt onderdeel uit van de Lekkerkerker Groep (www.lekkerkerkergroep.nl), dat onder andere bestaat uit twee zuivelproductiebedrijven. De gedeelde kennis en ervaring maakt de groep: “Samen sterk in zuivel”. Oprichter Kees Lekkerkerker heeft inmiddels het dagelijkse bestuur van de machinetak overgedragen aan zoon Niels Lekkerkerker, die vanaf 2016 directeur en mede-eigenaar is. Samen met zijn zus Mariska Lekkerkerker staan zij aan het hoofd van de Lekkerkerker Groep.

Door kennis en vakmanschap heeft Lekkerkerker Dairy & Food Equipment de afgelopen ruim 20 jaar bewezen dat tweedehands kwalitatief goede processing- en verpakkingsmachines weer als nieuw ingezet kunnen worden. Er is een breed voorraadaanbod aan machines en artikelen die dagelijks wordt bijgewerkt en ook online bekeken kan worden. Naast de machines en de hardware, wordt ook procesinformatie en begeleiding van diverse producten aangeboden als dienst. Afhankelijk van de behoefte van de klant kan gekozen worden voor stand-alone machines tot complete lijnen met installatie, opstart en training in binnen- en buitenland. Elk project is op maat van de klant.

Over ons | Ontstaan, geschiedenis en onze kernwaarden (3)

Door kennis en vakmanschap heeft Lekkerkerker Dairy & Food Equipment de afgelopen ruim 20 jaar bewezen dat tweedehands kwalitatief goede processing- en verpakkingsmachines weer als nieuw ingezet kunnen worden. Er is een breed voorraadaanbod aan machines en artikelen die dagelijks wordt bijgewerkt en ook online bekeken kan worden. Naast de machines en de hardware, wordt ook procesinformatie en begeleiding van diverse producten aangeboden als dienst. Afhankelijk van de behoefte van de klant kan gekozen worden voor stand-alone machines tot complete lijnen met installatie, opstart en training in binnen- en buitenland. Elk project is op maat van de klant.

Lekkerkerker Groep – Samen sterk in zuivel

Binnen de groep zijn twee disciplines te onderscheiden; de food productiebedrijven en de machinebedrijven. De food productiebedrijven vallen onder de naam Lekkerkerker Food. Lekkerkerker Dairy & Food Equipment, UsedDairyEquipment.com en DFM Auctions vallen onder de machinebedrijven. Door de synergie tussen de bedrijven, de kennisuitwisseling en innovatiemogelijkheden, zijn we Samen Sterk in Zuivel.

Contactgegevens

+31(0)348-558080
info@lekkerkerker.nl

Adres

Handelsweg 4
3411 NZ Lopik, Nederland

Openingstijden

Ma - Do: 07.30 - 17.00 UTC+1
Vr: 07.30 - 16.30 UTC+1

Over ons | Ontstaan, geschiedenis en onze kernwaarden (2024)

References

Top Articles
What is the best chronological order to play Black Ops Zombies?
Top 15 Movies2Watch Alternatives to Watch Free Movies Online
Drury Inn & Suites Bowling Green
Craigslist In Fredericksburg
Tribune Seymour
Lesson 1 Homework 5.5 Answer Key
Vardis Olive Garden (Georgioupolis, Kreta) ✈️ inkl. Flug buchen
Yesteryear Autos Slang
Mission Impossible 7 Showtimes Near Regal Bridgeport Village
Keniakoop
Kinkos Whittier
Dallas’ 10 Best Dressed Women Turn Out for Crystal Charity Ball Event at Neiman Marcus
Maplestar Kemono
Immortal Ink Waxahachie
Spergo Net Worth 2022
CANNABIS ONLINE DISPENSARY Promo Code — $100 Off 2024
Rondom Ajax: ME grijpt in tijdens protest Ajax-fans bij hoofdbureau politie
Loves Employee Pay Stub
How to Watch the Fifty Shades Trilogy and Rom-Coms
Van Buren County Arrests.org
I Saysopensesame
Putin advierte que si se permite a Ucrania usar misiles de largo alcance, los países de la OTAN estarán en guerra con Rusia - BBC News Mundo
Minnick Funeral Home West Point Nebraska
All Obituaries | Gateway-Forest Lawn Funeral Home | Lake City FL funeral home and cremation Lake City FL funeral home and cremation
Craigslist Illinois Springfield
104 Presidential Ct Lafayette La 70503
Craigslist Ludington Michigan
Encore Atlanta Cheer Competition
UAE 2023 F&B Data Insights: Restaurant Population and Traffic Data
Valley Craigslist
Syracuse Jr High Home Page
Mrstryst
Six Flags Employee Pay Stubs
Stolen Touches Neva Altaj Read Online Free
Shaman's Path Puzzle
The Wichita Beacon from Wichita, Kansas
Green Bay Crime Reports Police Fire And Rescue
Powerball lottery winning numbers for Saturday, September 7. $112 million jackpot
Gwu Apps
Solemn Behavior Antonym
Louisville Volleyball Team Leaks
Umiami Sorority Rankings
Admissions - New York Conservatory for Dramatic Arts
Ksu Sturgis Library
Craigs List Palm Springs
Academic Notice and Subject to Dismissal
Avatar: The Way Of Water Showtimes Near Jasper 8 Theatres
Lesly Center Tiraj Rapid
Sams Gas Price San Angelo
Fine Taladorian Cheese Platter
The 13 best home gym equipment and machines of 2023
Latest Posts
Article information

Author: Edwin Metz

Last Updated:

Views: 6312

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edwin Metz

Birthday: 1997-04-16

Address: 51593 Leanne Light, Kuphalmouth, DE 50012-5183

Phone: +639107620957

Job: Corporate Banking Technician

Hobby: Reading, scrapbook, role-playing games, Fishing, Fishing, Scuba diving, Beekeeping

Introduction: My name is Edwin Metz, I am a fair, energetic, helpful, brave, outstanding, nice, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.