Wegennet - Provincie Noord-Holland (2024)

Voeg een reactie toe aan deze pagina Aantal reacties: 22

De provincie is verantwoordelijk voor het provinciale wegennet van Noord-Holland; ze onderhoudt bestaande infrastructuur en legt nieuwe verbindingen aan.

Investeringen en onderhoud aan Noord-Hollandse wegen

De provincie Noord-Holland heeft 645 km wegen, 50 km vrij liggende busbanen en 246 km vaarwegen in eigendom. Langs een groot deel van deze N-wegen liggen fietspaden (384 km) die ook eigendom van de provincie zijn. Tot slot hebben we 590 'kunstwerken'zoals bruggen, sluizen, tunnels en ecoducten worden genoemd in de infrawereld. Al deze infrastructuur wordt door de provincie zo duurzaam mogelijk onderhouden en indien nodig verbeterd, vervangen of uitgebreid. Omdat er de komende jaren veel Noord-Hollanders bijkomen, zal de drukte op onze (vaar)wegen verder toenemen. We zetten daarom steviger in op bereikbaarheid per fiets en openbaar vervoer. In het Integraal Meerjarenprogramma Provinciale Infrastructuur (IMPI)(pdf, 5MB) staan alle (verwachte) werkzaamheden voor de periode van 2023tot 2030. Het IMPI wordt 2maal per jaar geactualiseerd.

De provincie heeft van 130 wegtrajecten in beeld gebracht hoe het staat met de verkeersveiligheid voor het wegverkeer, de verkeersveiligheid voor fietsers, bereikbaarheid voor fietsers, doorstroming wegverkeer, doorstroming busverkeer, het effect op de leefomgeving (luchtkwaliteit en geluid) en de kansen voor de natuur (ontsnippering). Deze gegevens staan achterin de Investeringsstrategie Noord-Hollandse infrastructuur. Op 15 maart 2023 zijn er Provinciale Statenverkiezingen. De nieuwe coalitie bepaalt welke van deze factoren het zwaarst wegen bij het prioriteren van toekomstige infra-projecten.

Wegwerkzaamheden

Klik op onderstaande kaart om te zienwaar de provincie al aan het werk is, of waar de komende tijd gewerkt wordt. Of bekijk het overzicht van alle projecten Verkeer en Vervoer.

Projecten Verkeer en Vervoer

Grotere kaart weergeven

Regionale onderhoudscontracten

De provincie beheert en onderhoudt naast vaarwegen enwegen ook bruggen, groen, gebouwen en terreinen. Aannemers werkenviazogenoemdegebiedscontracten langere tijd in een gebied. Denk bijvoorbeeld aan asfaltwerkzaamheden, bermen maaien, gladheidsbestrijding of herstellen van storingen aan verkeerslichten. De volgende aannemers werken in Noord-Holland in opdracht van de provincie:

Projecten op rijkswegen

De provincie werkt ook mee aan projecten op rijkswegen in Noord-Holland, zoals:

Verkeersinformatie

Ga voor actuele verkeersinformatie in Noord-Holland naar nhbereikbaar.nl.

  • Facebook
  • LinkedIn
  • X (Twitter)
  • Pinterest
  • WhatsApp

Om te kunnen reageren moet ueerst inloggen.

Reacties(22)

  1. Ronald1959 zegt op 19-11-2020 11:08

    Goedemorgen,

    Regelmatig worden wij als automobilist geconfronteerd met landbouwvoertuigen of bouwverkeer, dat tijdens de spits langzaam op provinciale wegen, zoals de N242 rijdt, terwijl er de mogelijkheid is om secundair te rijden. (Bijv. via industrieterrein De Zandhorst of Heerhugowaard)
    Lange rijen met auto's rijden dan achter deze bijv. trekker aan. Is het niet te realiseren om de regel in te stellen om dit verkeer secundair te laten rijen. Is voor hen niet omrijden en daarnaast ook veiliger. Zo zijn er meer provinciale wegen, waar dit van toepassing is.

  2. Provincie Noord-Holland zegt op 20-11-2020 16:50

    Beste Ronald,

    De provincie Noord-Holland hanteert op dit moment nog het beleid om zo veel mogelijk landbouwverkeer op de doorgaande provinciale wegen te weren. Alleen daar waar landbouwverkeer echt geen alternatief heeft om zich goed te kunnen verplaatsen (bijv. als er geen parallelweg is of een andere redelijke korte route ontbreekt) wordt landbouwverkeer toegestaan.

    Ten tijde van de werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug ontbrak het aan een goede alternatieve route voor landbouwvoertuigen op de N242 en werden zij voor een deel toegestaan op deze provinciale weg. Nu het werk is afgerond en de bebording is weggehaald, mag landbouwverkeer niet meer op de N242 rijden. Een uitzondering hierop is de Leeghwaterbrug. Landbouwvoertuigen mogen nog wel over deze brug, omdat er anders voor hen geen mogelijkheid is om het Noordhollandskanaal te passeren. Verder horen er op dit moment geen landbouwvoertuigen thuis op het deel van de N242 waar u het over heeft.

    De Eerste Kamer heeft op 19 mei van dit jaar ingestemd met een wetsvoorstel waarmee een kentekenplicht voor landbouwvoertuigen wordt geïntroduceerd. Gekoppeld aan het wetsvoorstel wordt de maximum toegestane snelheid voor landbouwvoertuigen verhoogd naar 40 km/u. Dit kan in de toekomst mogelijk leiden tot andere inzichten over de plek van landbouwverkeer op de weg.

  3. Ronald1959 zegt op 14-02-2024 06:44

    Goedemorgen,
    Hartelijk dank voor uw reactie op 20-11-2020. Ronde deze datum heb ik uw reactie ook gelezen. Echter wil ik graag opmerken, dat de N242 tussen Alkmaar Noord/Heerhugowaard en afslag Oudkarspel nog steeds gebruikt wordt door landbouwverkeer. Deze landbouwvoertuigen zouden gebruik kunnen maken secundaire route (bijv. door industrieterrein De Zandhorst) en
    de Oost- en Westtangent. Zeker ten tijde van de spits wordt het verkeer enorm opgehouden. Verkeerborden die aangeven, dat landbouwvoertuigen niet toegestaan zijn of tijdens bepaalde uren, zijn niet geplaatst. Ook de N246 levert vaak vertraging op door landbouwvoertuigen en/of kleine kranen.

  4. Esther zegt op 28-02-2021 12:37

    Ik heb een vraag over het schoonhouden van de bermen naast de provinciale weg. Het gaat met name over de N197 (binnenduinrandweg) bij Beverwijk. De bermen liggen vol zwerfafval. Een deel komt waarschijnlijk door HVC waarvandaan afval vervliegt, maar langs de weg tussen de stoplichten Beverwijk en de Plesmanweg ligt erg veel afval in de bermen. Ik heb begrepen van de gemeente Beverwijk dat de provincie daar verantwoordelijk voor is. Kunt u ervoor zorgen dat die bermen schoon blijven? Hoe meer afval er ligt, hoe meer mensen er hun afval uit auto's gaan weggooien. Ik zou het graag zelf weghalen, maar dat is niet geoorloofd omdat het een 80 km weg is. Graag verneem ik uw reactie.

  5. Provincie Noord-Holland zegt op 09-03-2021 11:30

    @Esther
    Wij zien de afgelopen periode helaas ook een toename aan zwerfvuil op en langs onze wegen. Wij passen onze inspectie- en schoonmaakronde zoveel als mogelijk aan op de ontstane situatie. Wij zullen ook in gesprek gaan met HVC.

  6. Jo zegt op 29-04-2021 16:15

    Ik heb ook een vraag over de N197 hier is ook het zelfde probleem als op de N242 , elke dag op de drukste momenten landbouw voertuigen, die voor de nodige vertraging zorgen, en heel vervelend als je daar elke dag achter zit, dit terwijl deze N197 aangelegd is om de doorstroming juist te verbeteren!!! Er zijn volgens mij andere alternatieven voor dit langzame verkeer, inplaats van het doorgaande verkeer in een rij achter hun aan te laten rijden.

  7. Bianca zegt op 01-09-2021 20:09

    Ik heb een vraag over onderhoud berm a208 richting beverwijk. Daar hangt over de vangrail veel gras/riet en daardoor is het zicht op de bocht slecht. Kan daar iets aan gedaan worden?

  8. Ria zegt op 18-09-2021 17:15

    Op de Wadweg in Schagen zitten enorme gaten tussen de fietsstroken en de weg. Heel gevaarlijk als je daar met je fiets in beland. Graag jullie actie. Dit is een drukke weg waar veel kinderen langs fietsen als ze naar school gaan.

Wegennet - Provincie Noord-Holland (2024)

References

Top Articles
Chase Bank Locations
'Ready to roll': As first Wichita branch opens, Chase Bank progresses on market expansion plans - Wichita Business Journal
Victor Spizzirri Linkedin
It's Official: Sabrina Carpenter's Bangs Are Taking Over TikTok
Joliet Patch Arrests Today
Uti Hvacr
Manhattan Prep Lsat Forum
T Mobile Rival Crossword Clue
Wmu Course Offerings
Obituaries
Acbl Homeport
Southland Goldendoodles
Infinite Campus Parent Portal Hall County
William Spencer Funeral Home Portland Indiana
Craigslist/Phx
New Stores Coming To Canton Ohio 2022
Praew Phat
Pretend Newlyweds Nikubou Maranoshin
Vandymania Com Forums
Jbf Wichita Falls
H12 Weidian
Bible Gateway passage: Revelation 3 - New Living Translation
The EyeDoctors Optometrists, 1835 NW Topeka Blvd, Topeka, KS 66608, US - MapQuest
Craigslist Pennsylvania Poconos
Haunted Mansion Showtimes Near Epic Theatres Of West Volusia
Elbert County Swap Shop
Horn Rank
R Baldurs Gate 3
Astro Seek Asteroid Chart
Everything You Need to Know About Ñ in Spanish | FluentU Spanish Blog
Hotel Denizen Mckinney
Amici Pizza Los Alamitos
Appraisalport Com Dashboard /# Orders
Maybe Meant To Be Chapter 43
Ursula Creed Datasheet
Kelley Blue Book Recalls
Zasilacz Dell G3 15 3579
Empires And Puzzles Dark Chest
Taylor University Baseball Roster
Doublelist Paducah Ky
Honkai Star Rail Aha Stuffed Toy
Eat Like A King Who's On A Budget Copypasta
Server Jobs Near
Cara Corcione Obituary
60 Days From August 16
Fine Taladorian Cheese Platter
Www.homedepot .Com
El Patron Menu Bardstown Ky
Craiglist.nj
Walmart Front Door Wreaths
Thrift Stores In Burlingame Ca
Bob Wright Yukon Accident
Latest Posts
Article information

Author: Rob Wisoky

Last Updated:

Views: 5626

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rob Wisoky

Birthday: 1994-09-30

Address: 5789 Michel Vista, West Domenic, OR 80464-9452

Phone: +97313824072371

Job: Education Orchestrator

Hobby: Lockpicking, Crocheting, Baton twirling, Video gaming, Jogging, Whittling, Model building

Introduction: My name is Rob Wisoky, I am a smiling, helpful, encouraging, zealous, energetic, faithful, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.